Google+
Πράγα

Πράγα

9ήμερο Οδικό Βουδαπέστη – Πράγα – Βιέννη | Γιορτές9 ημέρες

1η ημέρα: Aθήνα – Νις

Aναχώρηση στις 06:30 π.μ. από Αθήνα. Hμίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και της Λάρισας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της Νις, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Nις – Βουδαπέστη | Προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη.

Προσπερνώντας την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και το Νόβισαντ, καταλήγουμε αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και προαιρετικά μίνι κρουαζιέρα με τουριστικό πλοιάριο στο Δούναβη, ‘απολαμβάνοντας’ έτσι τη νυκτερινή όψη της πόλης, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουδαπέστη | Ξενάγηση πόλης

Πρωινό και η ξενάγηση μας ξεκινά από τη Βούδα και το λόφο του Γκέλερτ και συνεχίζεται με τους πύργους των ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματια, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες για να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Λίγο αργότερα διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην Πέστη και την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τελειώνουμε με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.

Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vaci. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βουδαπέστη – Πράγα

Μετά το πρωινό θα αφήσουμε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα.

Άφιξη στη Χρυσή πόλη και μια πρώτη γνωριμία με τα αξιοθέατα της.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πράγα | Ξενάγηση πόλης & Εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

Πρωινό και αρχίζουμε αμέσως την ξενάγηση της πόλης, από την Καστρούπολη με το μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Βίτου, κατηφορίζουμε στη συνέχεια, για να συναντήσουμε το Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς και τη γέφυρα του Καρόλου και να καταλήξουμε στο Δημαρχείο με το Αστρονομικό ρολόι, την οδό Παρισίων και την Εβραϊκή Συνοικία και τέλος τη γέφυρα του Τσεχ.

Στην συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στο γραφικό καταπράσινο θέρετρο του Κάρλοβι Βάρυ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε Βασιλική Πόλη από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων , των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος, ο Γκαιτέ , ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Μαρξ κ.α. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια του χωριού ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα μαγαζιά.

Επιστροφή στην Πράγα, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πράγα | Προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη

Μετά το πρωινό έχετε να επιλέξετε περιπάτους για να ολοκληρώσετε τη γνωριμία με την πόλη και την αγορά της, με τα περίφημα κρύσταλλα Βoημίας, ή να συμμετέχετε στην προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη, τη «Φλωρεντία των Γερμανών».

Ο ποταμός ‘Ελβας τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και την νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε λοιπόν το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «Zwimger», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό Μπαρόκ, σχεδιασμένο από τον Mathias Poppelman. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με το Θέατρο της ΄Οπέρας και στην Καθολική Εκκλησία της Αυλής, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού Gaetano Chiaveri.

Χρόνος ελεύθερος γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στην Πράγα για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πράγα – Βιέννη | Πανοραμική περιήγηση πόλης & Ξενάγηση στο Σενμπρούν

Πρωινό και αναχώρηση για Βιέννη.

Νωρίς το μεσημέρι φθάνουμε στην πόλη του Στράους και θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπουδαιότερο παλάτι της Βιέννης, το Σενμπρουν, ενώ στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (Ring), την κρατική όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους αυτοκρατορικούς και λαϊκούς κήπους, το παλάτι Χόφμπουργκ, το κοινοβούλιο, το δημαρχείο, το χρηματιστήριο καθώς και το πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η πλατεία Σβαρτσενμπεργκ με το ομώνυμο άγαλμα και ο γοτθικού ρυθμού καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο σε εστιατόριο της πόλης, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βιέννη – Νις

Mετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής (Βουδαπέστη – Σεγκέτ – Βελιγράδι) με ενδιάμεσες στάσεις, για την περιοχή της Νις. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο & διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Nις – Αθήνα

Μετά το πρωινό αφήνουμε τη Σερβία με προορισμό τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ.

29 queries in 0.433 seconds.