Google+
Έστεργκομ

Έστεργκομ

7ήμερο Οδικό Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά – Βιέννη | Πάσχα7 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Νις

Aναχώρηση στις 6.00 π.μ. από Αθήνα, στάση στην περιοχή της Λαμίας και της Λάρισα, φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία και την περιοχή Νις, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Νις – Βουδαπέστη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας έξω από την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι με ενδιάμεση στάση, μας οδηγεί το απόγευμα Παρίσι της Ανατολής, την πανέμορφη Βουδαπέστη, που μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουδαπέστη | Ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό περιήγηση – ξενάγηση στο «Μαργαριτάρι του Δούναβη».

Θα αρχίσουμε τη ξενάγηση μας από την Πέστη. Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με τη λεωφόρο Αντρασσυ, για να δούμε την Όπερα, το Κοινοβούλιο για να διασχίσουμε στη συνέχεια μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων και να βρεθούμε στη Βούδα για να επισκεφθούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματια, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει στην πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, ο λόφος του Γκέλλερτ.

Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που θα ακολουθήσει, μπορείτε να περπατήσετε στον εμπορικό δρόμο Vaci, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και να χαλαρώσετε στα φημισμένα καφέ Gerbraeud & New York. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βουδαπέστη | Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή, στην καμπή του Δούναβη.

Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Άγιος Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, για να ακολουθήσει το Βίσσεγκραντ, με το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο Βασιλικό ανάκτορο του, που σώζονται μόνο λίγα ερείπια, ενώ η αναγεννησιακού ρυθμού, επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλαιά σχέδια.

Αμέσως μετά θα έχουμε χρόνο για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με τη Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στουροβο της Σλοβακίας, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το Δούναβη και τον Άγιο Στέφανο, φωτισμένο στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή στη Βουδαπέστη και προαιρετικά μίνι κρουαζιέρα με τουριστικό καραβάκι στο Δούναβη, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βουδαπέστη | Εκδρομή στη Βιέννη

Πρωινό και αναχώρηση για ημερήσια εκδρομή στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη.

Πολύ νωρίς θα φθάσουμε στην πόλη του Στράους και θα έχουμε την ευκαιρία στην περιήγηση μας, να δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (Ring), την κρατική Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους Αυτοκρατορικούς και Λαϊκούς Κήπους, το Παλάτι Χοφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο καθώς και το Πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η Πλατεία Σβαρτσενμπεργκ με το ομώνυμο άγαλμα, ο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου, για να καταλήξουμε στο σπουδαιότερο παλάτι της Βιέννης, το Σενμπρούν, εσωτερική επίσκεψη των σαράντα σπουδαιότερων διαμερισμάτων.

Επιστροφή νωρίς το βράδυ στη Βουδαπέστη, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βουδαπέστη – Βελιγράδι – Νις

Mετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής, με στάση – επίσκεψη στην πόλη του Βελιγράδι, για την περιοχή της Νις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Νις – Αθήνα

Μετά το πρωινό αφήνουμε τη Σερβία με προορισμό το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ.

23 queries in 1.151 seconds.