Google+
Άμστερνταμ

Άμστερνταμ

12ήμερο Οδικό Άμστερνταμ – Βέλγιο – Λουξεμβούργο | Ιούλιος – Αύγουστος12 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Πάτρα

Αναχώρηση από Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση, μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις επιβίβασης στο πλοίο, θα γίνει ο απόπλους για την Ανκόνα, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα – Ιννσμπρουκ

Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για την περιοχή του Τυρόλο.

Διασχίζουμε τις εύφορες πεδιάδες της Αιμίλια Ρομάνα, προσπερνάμε την Μπολόνια και την Βερόνα και απολαμβάνουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς αρχίζει η ανάβαση των Ιταλοαυστριακών Αλπεων προς Τρέντο και Μπολζάνο. Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Ιννσμπρουν, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ιννσμπρουκ - Μόναχο – Μανχάϊμ

Πρωινό σύντομη επίσκεψη στην πόλη του ποταμού Ινν και πρωτεύουσα του Τυρόλο και αναχώρηση για Μανχάϊμ. Το Μόναχο, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας είναι ένας σημαντικός σταθμός της διαδρομής μας, όπου θα έχουμε ανάλογη στάση – επίσκεψη.

Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Μανχάϊμ, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μανχάϊμ - Ρήνος – Κολωνία – Άμστερνταμ

Ενδιαφέρουσα και η σημερινή διαδρομή με συνεχώς εναλλασσόμενες παραστάσεις. Ένας υπέροχος συνδυασμός από καταπράσινα τοπία και κάστρα που δένουν αρμονικά μεταξύ τους, ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή δίπλα από τον ποταμό Ρήνο, μας οδηγεί στη γερμανική μεγαλούπολη, την Κολωνία. Σύντομη στάση και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ.

Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αμστερνταμ | Ξενάγηση πόλης & Προαιρετική επίσκεψη στο Βόλενταμ

Πρωινό και γνωριμία με την Βενετία του Βορρά.

Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα επισκεφθούμε την πλατεία Νταμ και τα ιστορικά κτίρια τα οποία την περικλείουν, το Παλαιό Δημαρχείο και την Νέα Εκκλησία, κέντρο προτεσταντισμού της Ολλανδίας. Θα επισκεφθούμε επίσης το Νεογοτθικό κτίριο του κεντρικού σταθμού, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, την περιοχή Ζόρνταν, την πλατεία Βατερλώ, την Εβραϊκή Συνοικία, το κτίριο του Νέου Δημαρχείου και της Οπερας.

Χρόνος ελεύθερος και ακολουθεί προαιρετικά επίσκεψη στον κόλπο Ζαλντερ Ζει με το πανέμορφο χωριό των ψαράδων, το Βόλενταμ. Τα παραμυθένια τοπία που οι Ολλανδοί δημιούργησαν, καθώς και η πλούσια ιστορία και παράδοση συνθέτουν τοπία μοναδικά. Η επίσκεψη μας θα τελειώσει με περίπατο στο λιμανάκι του Βόλενταμ για να θαυμάσουμε μικρά γραφικά σπιτάκια που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής και γιατί όχι να γευθούμε φρέσκα θαλασσινά που πωλούνται σε αφθονία στις υπαίθριες αγορές.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Αμστερνταμ – Χάγη – Ρόττερνταμ – Βρυξέλλες

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Βέλγιο και την πόλη των Βρυξελλών. Η διαδρομή μας όμως ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα, αφού περιλαμβάνει δύο σημαντικές επισκέψεις.

Πρώτος σταθμός η διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας, η Χάγη, με το γνωστό σε όλους Διεθνές Δικαστήριο, το Κοινοβούλιο αλλά και το παλαιό Δημαρχείο.

Ακολουθεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, το Ρόττερνταμ, το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο της Ολλανδίας με τους επιβλητικούς ουρανοξύστες, τις γέφυρες Villem και Erasmus και τον ποταμό Μαας να δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Συνεχίζουμε μέσω Αντβέρπης, για να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη & διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βρυξέλλες | Περιήγηση πόλης

Πρωινό και περιήγηση – ξενάγηση της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο στάδιο, τη Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την Κινέζικη παγόδα, το Γιαπωνέζικο πύργο και την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του Atomium. Συνεχίζοντας από το σύγχρονο προς το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon, το παρκάκι “Square du Petit-Sablon” το νέο Δικαστικό Μέγαρο και την περίφημη «Γκραν Πλας».

Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην αγορά της πόλης, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βρυξέλλες | Εκδρομή σε Γάνδη – Mπρύζ

Πρωινό και εκδρομή στην όμορφη πόλη της Γάνδης.

Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Επαρχίας Ανατολική Φλάνδρα, είναι μια πολυάσχολη πόλη με μεγάλο λιμάνι και Πανεπιστήμιο. Συνδέεται από θαλάσσης με το Κανάλι Γάνδη – Τερνέουζεν και έχει έναν από τους πιο πολυάσχολους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Βέλγιο. Διαθέτει πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, ευτυχώς, δεν υπέστησαν καταστροφές από τους πολέμους, αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι η μεγαλύτερη περιοχή στο Βέλγιο όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Ακολουθεί επίσκεψη στη Μπρύζ, μια ακόμη ιδιαίτερη βελγική πόλη που διακατέχεται από το υδάτινο στοιχείο, κυρίως στο ιστορικό κέντρο, αλλά και στα περίχωρα. Τα δύο μεγάλα ποτάμια που ξεκινούν από την Βόρεια Θάλασσα, την Οστάνδη και την Ζέ – μπρυζ (τα 2 μεγάλα βόρεια λιμάνια του Βελγίου), καταλήγουν στην πόλη της Μπρύζ, σχηματίζοντας πολλά μικρά και μεγάλα κανάλια. Μια πόλη με αρκετούς ναούς, του 15ου και 16ου αιώνα, κυρίως γοτθικού ρυθμού, αλλά και πολλούς πύργους. Στην τεράστια κυκλική κεντρική πλατεία της Μπρύζ, το Markt, γεμάτη από καφέ και ρεστοράν, ξεχωρίζουν το παλαιό κυβερνείο και το καμπαναριό – κάστρο του Belfort, ύψους 88 μέτρων.

Επιστροφή αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες, δείπνο & διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Βρυξέλλες – Λουξεμβούργο – Στρασβούργο

Πρωινό και αναχώρηση για Λουξεμβούργο.

Η διαδρομή μας από τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό, διασχίζοντας τις Αρδέννες με τα καταπράσινα δάση, τις αχανείς χαράδρες, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα, προσπερνώντας τη Ναμουρ, μας οδηγεί στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, που διαιρείται σε 12 καντόνια. Πρωτεύουσα του η ομώνυμη πόλη, με τον καθεδρικό ναό του 17ου αιώνα και τα Δουκικά ανάκτορα να ξεχωρίζουν. Αποτελεί έδρα πολλών διεθνών οικονομικών και πολιτικών οργανισμών, καθώς και μέρους των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Eurocontrol).

Η Έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Στρασβούργο, θα είναι ο επόμενος σταθμός μας. Η πόλη είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ, ένα παραπόταμο του Ρήνου, ο οποίος είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ υπάρχουν και πολλά κανάλια, σχεδόν σε κάθε σημείο της πόλης. Είναι η πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη του νομού Bas-Rhin της περιφέρειας της Αλσατίας, στη βορειοανατολική Γαλλία. Η πλατεία Κλέμπερ, ο καθεδρικός ναός χτισμένος από κόκκινο ψαμμόλιθο, αλλά και το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.

Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Στρασβούργο – Ζυρίχη – Λουκέρνη – Μιλάνο

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας στην περιοχή των Γερμανοελβετικών συνόρων, μέσα από μια αδιάκοπη διαδοχή λόφων προβάλουν αντικριστά οι ορεινοί όγκοι του Μέλανα Δρυμού και του Γιούρα, ανάμεσα στους οποίους περνά το μεγάλο ποτάμι.

Το δρομολόγιό μας ανεβαίνει πάλι στην κοιλάδα του Ρήνου και μας οδηγεί στη Ζυρίχη, τη μεγαλύτερη Ελβετική πόλη, όπου θα έχουμε λίγο χρόνο να περπατήσουμε στη Μπανχοφστράσσε και να φτάσουμε μέχρι την παραλία της όμορφης λίμνης.

Στην πόλη της Λουκέρνης φθάνουμε αργότερα για τον απογευματινό καφέ, πλάι στην όμορφη λίμνη με τη σκεπαστή γέφυρα και το μνημείο των λιονταριών.

Η μαγεία των Ελβετικών τοπίων θα συνεχιστεί στη διαδρομή μας προς το Λουγκάνο και την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνο για δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Μιλάνο – Ανκόνα

Νωρίς το πρωί αναχώρηση μέσω Μπολόνιας για το λιμάνι της Ανκόνας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

12η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, όπου θα φθάσουμε τρεις περίπου ώρες αργότερα.

27 queries in 0.247 seconds.