Google+
Κρεμλίνο

Κρεμλίνο

8ήμερο Μόσχα – Αγία Πετρούπολη | Σεπτέμβριος – Οκτώβριος8 ημέρες

Τιμές κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Με αφετηρία τη Μόσχα Με αφετηρία την Αγ. Πετρούπολη
05-12/9 = € 799 08-15/9 = € 780
12-19/9 = € 700 15-22/9 = € 700
19-26/9 = € 700
23-30/10 = € 700

1η ημέρα: Αθήνα – Μόσχα

Πτήση για Μόσχα και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας. Ο ελληνόφωνος ξεναγό, θα σας κάνει μία πανοραμική βόλτα στη πόλη, μέχρι την τακτοποίησή σας στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου.

2η ημέρα: Μόσχα | Ξενάγηση πόλης, Επίσκεψη στο μουσείο του Μποροντινό & Προαιρετική εκδρομή στο Σεργκιέβ Πασάντ

Ξενάγηση πόλης με πρώτη στάση στη γέφυρα του Πατριάρχη & το καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Ακολουθεί η ομορφότερη πλατεία του κόσμου  «κόκκινη» (δηλαδή όμορφη), διακοσμημένη από το Κρεμλίνο,  το ναό του Αγ. Βασιλείου και το πολυκατάστημα Γκουμ. Στη συνέχεια θα φωτογραφήσετε από το λόφο των Σπουργιτιών την όμορφη θέα στη πόλη και την ομορφότερη από της «Αδελφές του Στάλιν». Κατά τη διαδρομή, θα δείτε ακόμα το οίκημα της κρατικής ασφάλειας-πρώην KGP, το Μποροντινό, το Μεγάλο θέατρο «Μπαλσόι», αλλά και περιοχές όπως της Πρεσβειούπολη & Μασφίλμ (το αντίστοιχο Χόλλυγουντ ). Θα ακολουθήσει στάση στη διάσημη λίμνη των κύκνων με θέα την όμορφη Μονή  Νοβοντέβιτσι.

Επόμενη στάση το νεο-ανακαινισμένο μουσείο του Μποροντινό, όπου ο Φραντς Ρουμπό, μελετώντας όλα τα στοιχεία της μάχης των Ρώσων κατά των Γάλλων στρατιωτών του Ναπολέοντα το 1812, τα αποτύπωσε με κάθε λεπτομέρεια και ακρίβεια ενός ντοκιμαντέρ, σε έναν πανοραμικό κυκλικό καμβά. Οι διαδραστικές πλέον δυνατότητες προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη προσέγγιση στον επισκέπτη να λαμβάνει και σχόλια για κάθε σημείο της μάχης.

Για το απόγευμα σας προτείνουμε μία εκδρομή 70 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας, διασχίζοντας χωριά που θυμίζουν «Παλιά Ρωσία» με τα διακοσμημένα ξύλινα σπίτια τους, θα φτάσετε στο Βατικανό της Ορθόδοξης Ρωσίας και την Αγία Λαύρα του. Η πόλη μέλος του Χρυσού Δακτυλίου της Ρωσίας και γενέτειρα της διάσημης κούκλας Ματρυόσκα, θα σας εντυπωσιάσει από το Κρεμλίνο της τους περίτεχνους ναούς και την ξύλινη αγορά της που υπάρχει περιμετρικά της Μονής

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μόσχα | Περιήγηση στο κήπο του Αλέξανδρου & Επίσκεψη σε στάσεις του μετρό, στο Κρεμλίνο, στο Άρμουρυ και στο Αρμπάτ

Με τη βοήθεια του διάσημου μετρό της πόλης θα επισκεφθείτε μερικούς από τους διασημότερους σταθμούς, διακοσμημένους με βιτρό- μπρούτζινα αγάλματα &περίτεχνα φωτιστικά. Έτσι θα θαυμάσετε και εσείς τα «Κάτω ανάκτορα του λαού» και με το ίδιο μέσο θα ακολουθήσει περιήγηση στον κήπο του Αλέξανδρου, στις όχθες του ποταμού Νεγκλίναγια για να δείτε το άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη, την αιώνια φλόγα και τη σπηλιά του Κρεμλίνου.

Εντός του Κρεμλίνου θα επισκεφθείτε τους ναούς της στέψης & ταφής των τσάρων. Στη πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου θα θαυμάσετε το Μεγάλο καμπαναριό, το τεράστιο τσαρικό κανόνι και την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική καμπάνα.

Τέλος θα επισκεφθείτε το εξαιρετικό θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, με εκθέματα πολύτιμων δώρων του στέμματος, μοναδικές πανοπλίες ευγενών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων, στεμμάτων, θρόνων και αμαξών.

Στάση για ξεκούραση στο διασημότερο πεζόδρομο της πόλης «Στάρι Αρμπάτ» σημείο που θυμίζει την δική μας Πλάκα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο με το metro και δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση με φολκλορικά συγκροτήματα ή μπαλέτο

4η ημέρα: Μόσχα | Επίσκεψη στο πάρκο Ιζμάιλοβο & στο μουσείο κοσμοναυτών – Αγ. Πετρούπολη

Πρωινή αναχώρηση για να μπορέσετε να επισκεφθείτε το πάρκο Ιζμάιλοβο (κάτι σαν το δικό μας μοναστηράκι). Εκεί μπορείτε να δείτε μία ξύλινη αναδόμηση της παλιάς Ρωσίας και μία αγορά για να κάνετε παζάρια και να αγοράσετε σουβενίρ!.

Ακολουθεί επίσκεψη στο μουσείο Αστροναυτικής ή κοσμοναυτών. Το μουσείο βρίσκεται κάτω από το διασημότερο ομώνυμο μνημείο της πόλης, (κατασκευασμένο από στιλβωμένο τιτάνιο-υλικό που χρησιμοποιείται για τη κατασκευή πυραύλων). Με μία σύντομη ιδιωτική βόλτα, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μερικές από τις πρωτιές των αστροναυτών της χώρας όπως και τα βαλσαμωμένα δύο σκυλάκια Μπέλκα & Στρέλκα που επέστρεψαν σώα από την εκτόξευση στο διάστημα και έτσι άνοιξαν το δρόμο και για τον άνθρωπο.

Θα συνεχίσετε για το αεροδρόμιο και πτήση για την Αγ. Πετρούπολη, με πρώτη πανοραμική γνωριμία της πόλης κάνοντας στάση στη πλατεία της Μόσχας (στο άγαλμα του Λένιν, μπροστά από τη βουλή των Σοβιέτ).

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας και δείπνο

5η ημέρα: Αγ. Πετρούπολη | Ξενάγηση πόλης & Επίσκεψη σε Φρούριο Πέτρου & Παύλου, Παναγία του Καζάν και Ερμιτάζ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης με επίσκεψη του Πεδίου του Άρεως, έχοντας θέα προς το ναό του Ρέοντος Αίματος. Στη συνέχεια θα επισκεφθείτε το δεύτερο μεγαλύτερο ναό της χώρας, αφιερωμένο στον Αγ. Ισαάκ της Δαλματίας (προστάτη του Μ. Πέτρου). Κατ΄ εντολή του Τσάρου Αλέξανδρου Α’ και με ευθύνη του Γάλλου αρχιτέκτονα Μονφερράντ κατασκευάστηκε ένα μνημείο «πρότυπο» , επισκέψιμο από όλο τον κόσμο.  Στη πλατεία Ισαάκ θα δείτε επίσης το άγαλμα του Τσάρου Νικόλαου του 1ου , το παλάτι Μαρίνσκι παραπλεύρως, αλλά και το άγαλμα του Μ. Πέτρου. Επόμενη στάση στο «Βέλος»-στο  στενότερο σημείο του νησιού Βασιλιέφσκι-μπροστά από το Ναυαρχείο.

Θα ακολουθήσει η επίσκεψή στο πρώτο οικοδόμημα της πόλης, το Φρούριο των Πέτρου & Παύλου, τόπος ταφής των Τσάρων της δυναστείας «Ρομανόφ» .

Τέλος στο κέντρο της πόλης στη κεντρική λεωφόρο Νιέφσκυ, θα επισκεφθείτε την Παναγία του Καζάν

Επιστροφή στο κέντρο της πόλης και επίσκεψη στο Ερμιτάζ (από την ελληνική λέξη ερημητήριο) Το μουσείο που αρχικά στεγάζονταν τα Χειμερινά Ανάκτορα, αποτελείται από το Παλιό, το Μικρό, το Νέο Ερμιτάζ και το ομώνυμο θέατρο. Στα σημαντικά εκθέματα (που ξεπερνούν τα 3.000.000), περιλαμβάνονται συλλογές μεγάλων δημιουργών όπως Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων, ενώ φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη.

Με το τέλος της ξενάγησης, προαιρετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε μία όμορφη κρουαζιέρα στα κανάλια της «Βενετίας του Βορά» και να θαυμάσετε την μοναδική ομορφιά που χαρίζει αυτή η υδάτινη πόλη.

Δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Αγ. Πετρούπολη | Εκδρομή στα Ανάκτορα Πούσκιν & στου Κήπους των ανακτόρων Πέτερχοφ

Πρωινή μεταφορά στο ανάκτορο Πέτερχοφ, γνωστό για τους διάσημους κήπους και σιντριβάνια όπως τη μεγαλοπρεπής κρήνη του Ποσειδώνα τριγυρισμένη με νύμφες, θαλάσσια άλογα & δράκοντες και τη κρήνη του Σαμψών με το λιοντάρι, τις δίδυμες κρήνες της Εύας & του Αδάμ, αλλά και τη κρήνη της πυραμίδας με περισσότερους από 500 πίδακες νερού.

Συνεχίζετε για το σύμπλεγμα παλατιών και πάρκων (βάση της πόλης Πούσκιν). Τα πολυτελή δωμάτια των θερινών εξοχικών ανακτόρων της Αικατερίνης (Τσάρσκοε Σελό/το χωριό του Τσάρου), είναι γνωστά για την μεγαλοπρέπεια και την  υπερβολή τους αλλά και για τη κεχριμπαρένια τους αίθουσα (την ακριβότερη αίθουσα στο κόσμο, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει). Θα ακολουθήσει επίσκεψη των κήπων των ανακτόρων και επιστροφή στο κέντρο της πόλης.

Δείπνο εντός ξενοδοχείου.

7η ημέρα: Αγ. Πετρούπολη | Ελεύθερη ημέρα

Προβλέψαμε να σας δώσουμε ελεύθερη την σημερινή ημέρα, για να μπορέσετε να ξεκουραστείτε ή να επισκεφθείτε σημεία της πόλης που θα σας ενδιέφεραν, όπως καφέ στο βιβλιοπωλείο Σινγκερ με την όμορφη θέα προς τη Παναγία του Καζάν & στα κανάλια της πόλης, τους κήπους του Ερμιτάζ (οι κήποι παραδόθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στους πολίτες της πόλης, αφού ανακατασκευάστηκαν με τα πρωτότυπα σχέδια της περιόδου του Μ. Πέτρου) και τέλος για να κάνετε μία βόλτα στη λεωφόρο Νιέφσκυ για αγορές-δοκιμάζοντας παραδοσιακό πιροσκί και τέλος να σας κάνουν το πορτραίτο σας με θέα τα κανάλια της πόλης από τους διάσημους ζωγράφους της περιοχής.

Δείπνο εντός του ξενοδοχείου

8η ημέρα: Αγ. Πετρούπολη – Αθήνα

Χαλαρό πρωινό και θα ακολουθήσει μετάβαση στο αεροδρόμιο με μία ενδιάμεση στάση στη Λαύρα του Αλέξανδρου Νιέφσκυ (μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μεσαιωνικής Ρωσίας αλλά και άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας-ηγέτης ολόκληρης της Ρωσίας σε μία δύσκολη περίοδο του ανατολικού σλαβικού κόσμου, κατάφερε το 1240 να κερδίσει τους Σουηδούς στη μάχη του Νέβα (εξού και το προσωνύμιο Νιέφσκι «του Νέβα»). Σε δημοσκόπηση του 2008 από τη ρωσική κρατική τηλεόραση με συμμετοχή 50 εκ ατόμων.

Στην συνέχεια μετάβαση στην Αγ. Πετρούπολη για να πάρετε την μεσημεριανή πτήση επιστροφής σας, μέσω Μόσχας για Αθήνα.

38 queries in 0.354 seconds.