Google+
Οχειρά Πέτρος & Πάυλος - Αγ. Πετρούπολη

Οχειρά Πέτρος & Πάυλος - Αγ. Πετρούπολη

9ήμερο Αγία Πετρούπολη – Μόσχα | Πάσχα & Πρωτομαγιά9 ημέρες


Οι τιμές ισχύουν για κρατήσεις με προκαταβολή έως 30 ημέρες πριν την αναχώρηση

1η ημέρα: Αθήνα – Αγία Πετρούπολη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αγία Πετρούπολη, μέσω Μόσχας.

Ο ελληνόφωνος ξεναγός σας θα σας δώσει τις πρώτες πληροφορίες για την πόλη και το κέντρο της.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αγ. Πετρούπολη | Ξενάγηση πόλης & επίσκεψη στο Ερμιτάζ και στο Φρούριο Πέτρου & Παύλου

Επισκέψεις ανακτόρων Ερμιτάζ, Φρουρίου Πέτρου & Παύλου, Καθεδρικού ναού Αγίου Ισαάκ, Παναγίας του Καζάν

Τυλιγμένη ανάμεσα σε υδάτινους δρόμους και νησίδες, το αστικό θαύμα που οραματίστηκε ο Μεγάλος Πέτρος είναι αυτή η πόλη-μουσείο και ταυτόχρονα το παράθυρο της Ρωσίας στον δυτικό κόσμο.

Κατά την πρωινή ξενάγηση της “Βενετίας του Βορρά”, θα επισκεφθούμε το Ερμιτάζ (από την ελληνική λέξη ερημητήριο),για να δούμε σημαντικές αίθουσες των χειμερινών ανακτόρων, αλλά και σπουδαία εκθέματα και συλλογές μεγάλων δημιουργών στην μουσειακή πλευρά του.

Ακολουθεί ξενάγηση της “Βενετίας του Βορρά”, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία και τον ναό του Αγίου Ισαάκ, το “Βέλος” (το στενότερο σημείο του νησιού Βασιλιέφσκι) και το Φρούριο Πέτρου & Παύλου. Θα επισκεφθούμε επίσης τους τάφους της δυναστείας των Ρομανώφ και τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας του Καζάν (μπροστά από τη γέφυρα των Γρυπών).

Μετά το τέλος της ξενάγησης, μπορείτε προαιρετικά, να κάνετε μία ελληνόφωνη κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης με πλοιάριο τσάρτερ. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αγία Πετρούπολη | Ελεύθερη ημέρα

Προβλέψαμε να περιλάβουμε στο πρόγραμμά μας μια ελεύθερη μέρα, για να μπορέσετε να ξεκουραστείτε ή να επισκεφθείτε σημεία της πόλης που θα σας ενδιέφεραν, όπως να πιείτε έναν καφέ στο Terrassa (πίσω από τον Καθεδρικό της Παναγίας του Καζάν) με θέα σε όλη την πόλη, να περπατήσετε στους θερινούς κήπους του Μεγάλου Πέτρου (που παραδόθηκαν πριν από 3 χρόνια στο κοινό), να κάνετε μία βόλτα στη λεωφόρο Νιέφσκυ για αγορές, δοκιμάζοντας και το παραδοσιακό πιροσκί ή να σας φτιάξουν το πορτραίτο σας οι διάσημοι ζωγράφοι με θέα τα κανάλια της πόλης.

Το βράδυ, μετά το γεύμα, θα παρακολουθήσετε την Ιερή Λειτουργία της Αναστάσεως υπό των κατανυκτικών Ρώσικων ψαλμών.

4η ημέρα: Αγία Πετρούπολη | Επίσκεψη στη Λαύρα του Αλέξανδρου Νιέφσκυ & στα Ανάκτορα Πέτερχοφ και Πούσκιν

Σήμερα επισκεπτόμαστε τη Λαύρα του Αλεξάνδρου Νιέφσκυ (μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μεσαιωνικής Ρωσίας και άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας, ηγέτης ολόκληρης της Ρωσίας σε μία δύσκολη περίοδο του ανατολικού σλαβικού κόσμου, που κατάφερε το 1240 να κερδίσει τους Σουηδούς στη μάχη του Νέβα – εξού και το προσωνύμιο Νιέφσκυ δηλ. του Νέβα).

Ακολουθεί επίσκεψη στο ανάκτορο Πέτερχοφ, γνωστό για τους διάσημους κήπους και τα σιντριβάνια, όπως η μεγαλοπρεπής κρήνη του Ποσειδώνα τριγυρισμένη με νύμφες, θαλάσσια άλογα και δράκοντες, η κρήνη του Σαμψών με το λιοντάρι, οι δίδυμες κρήνες της Εύας και του Αδάμ, αλλά και η κρήνη της πυραμίδας με περισσότερους από 500 πίδακες νερού.

Τέλος, θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα παλατιών και πάρκων του Τσάρκογιε Σέλο (“χωριό του Τσάρου”), που από το 1937 έως τη δεκαετία του 1990 ονομαζόταν Πούσκιν. Τα πολυτελή δωμάτια των θερινών εξοχικών ανακτόρων της Αικατερίνης είναι γνωστά για τη μεγαλοπρέπεια και την υπερβολή τους, αλλά κυρίως για την Κεχριμπαρένια τους αίθουσα (την ακριβότερη αίθουσα στον κόσμο, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει). Ακολουθεί επίσκεψη των κήπων των ανακτόρων και επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο.

Στον ελεύθερό σας χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την “Νέα Ολλανδία”, ένα νησί γεμάτο εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε στις εγκαταστάσεις ενός παλιού εργοστασίου που μετατράπηκε για να διασκεδάζει τον κόσμο κάθε ηλικίας. Το εστιατόριο Kuznya μεταμορφώνεται κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 για να υποδεχτεί σχήματα τζαζ μουσικής και κάθε Παρασκευή βράδυ για μουσικές βραδιές.

5η ημέρα: Αγία Πετρούπολη – Μόσχα | Επίσκεψη στο Μουσείο Κοσμοναυτών

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μόσχα. Ο τοπικός σας συνοδός θα σας περιμένει και ευθύς αμέσως ξεκινά η πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Σήμερα θα επισκεφθούμε το μουσείο Αστροναυτικής ή Κοσμοναυτών, για να θαυμάσουμε μερικές από τις πρωτιές των αστροναυτών της χώρας, όπως και τα βαλσαμωμένα δύο σκυλάκια Μπέλκα και Στρέλκα, που επέστρεψαν σώα από την εκτόξευση στο διάστημα και έτσι άνοιξαν τον δρόμο και για τον άνθρωπο.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μόσχα | Ξενάγηση πόλης & Επίσκεψη στο πάσκο Ιζμάιλοβο και το πάρκο Ζαρυάντι

Πρωινή επίσκεψη στο πάρκο Ιζμάιλοβο (κάτι σαν το δικό μας Μοναστηράκι). Εκεί μπορείτε να δείτε μία ξύλινη αναδόμηση της παλιάς Ρωσίας και μία αγορά για να κάνετε παζάρια στα λιτά ξύλινα μικρομάγαζα και να αγοράσετε σουβενίρ σε προνομιακές τιμές.

Συνεχίζουμε για την καθιερωμένη μας ξενάγηση της πόλης, που ξεκινά από την γέφυρα του Πατριάρχη και τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Ακολουθεί στάση στον λόφο των Σπουργιτιών με την όμορφη θέα στην πόλη και την ομορφότερη από τις “Αδελφές του Στάλιν”. Θα συνεχίσουμε με την περίφημη Λίμνη των Κύκνων με θέα την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι και θα επισκεφθούμε το δημοφιλές πάρκο της Νίκης (Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου) με τα 1418 σιντριβάνια του. Ακολουθεί η “Κόκκινη Πλατεία” (δηλαδή όμορφη), που περιβάλλεται από το Κρεμλίνο, τον ναό του Αγίου Βασιλείου και το πολυκατάστημα Γκουμ.

Με τα πόδια θα φθάσουμε στο νέο τεράστιο πάρκο της πόλης Ζαρυάντι, με αντιπροσωπευτική χλωρίδα από τα τέσσερα βασικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας: τα δάση, τη στέπα, την τούνδρα και τον υγρότοπο. Στο ίδιο πάρκο θα περπατήσουμε πάνω στην αιωρούμενη γέφυρα σχήματος V, που κατέχει προνομιακή θέση για αξέχαστες φωτογραφίες με φόντο όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μόσχα | Επίσκεψη σε στάσεις του μετρό, στο Κρεμλίνο, στο Άρμουρυ και στο Αρμπάτ

Ξεκινώντας από τον πεζόδρομο “Στάρι Αρμπάτ”, περιοχή που θυμίζει την δική μας Πλάκα, θα συνεχίσουμε με επίσκεψη των διάσημων σταθμών Metro, για να θαυμάσουμε τα “Κάτω Ανάκτορα του Λαού”. Στις όχθες του ποταμού Νεγκλίναγια θα δούμε τα σιντριβάνια με αγάλματα από τα παραμύθια του Πούσκιν, που διακοσμούν τους κήπους του Αλεξάνδρου.

Στο ίδιο σημείο, περιμένοντας τη σειρά μας για την είσοδο στο Κρεμλίνο, θα δούμε το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, την αιώνια φλόγα και τη σπηλιά του Κρεμλίνου. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τους ναούς της στέψης και ταφής των τσάρων (εντός του Κρεμλίνου). Στην πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου θα θαυμάσουμε το τεράστιο τσαρικό Κανόνι, το Μεγάλο Καμπαναριό και την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική Καμπάνα.

Τέλος, θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, με εκθέματα πολύτιμων δώρων του στέμματος, μοναδικές πανοπλίες ευγενών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων, στεμμάτων, θρόνων και αμαξών. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μόσχα | Προαιρετική εκδρομή στο Σεργκέι Πασάντ

Ημέρα ελεύθερη στη Μόσχα για να την αξιοποιήσετε κάνοντας βόλτα στα μαγαζιά, επισκέψεις σε μουσεία ή παρακολουθώντας μία παράσταση εντός του μεγάλου θεάτρου Μπαλσόι. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ένα σνακ ή γεύμα στο διάσημο Καφέ Πούσκιν. Γεύμα θα δοθεί εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση

Εναλλακτικά μπορείτε να συμμετέχετε στην παρακάτω προαιρετική εκδρομή. 70 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας, διασχίζοντας χωριά που θυμίζουν “Παλιά Ρωσία” με τα διακοσμημένα ξύλινα σπίτια τους, βρίσκεται το Βατικανό της Ορθόδοξης Ρωσίας και η Αγία Λαύρα του. Η πόλη – μέλος του Χρυσού Δακτυλίου της Ρωσίας και γενέτειρα της διάσημης κούκλας Ματρυόσκα – θα σας εντυπωσιάσει με το Κρεμλίνο της, τους περίτεχνους ναούς της και την ξύλινη αγορά περιμετρικά της Μονής

9η ημέρα: Μόσχα – Αθήνα

Χαλαρό πρωινό, μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα

27 queries in 0.615 seconds.