Google+
Στρασβούργο

Στρασβούργο

7ήμερο Στρασβούργο – Μέλανας Δρυμός – Αλσατία | Ιούλιος – Σεπτέμβριος7 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Φρανκφούρτη – Μπάντεν Μπάντεν – Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Φρανκφούρτη. Άφιξη και αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν.

Η ξακουστή αυτή λουτρόπολη είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές, τα λουτρά του Καρακάλα, αλλά & το Καζίνο, κτίριο “κόσμημα” της πόλης, με τους ολάνθιστους κήπους & τον ποταμό Όος που την διαρρέει.

Ελεύθερος χρόνος και νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για το για το Στρασβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: Στρασβούργο | Περιήγηση πόλης

Μπουφέ πρόγευμα και περιήγηση πόλης. Εκεί δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναό της Notre Dame με ύψος 142 μ., αλλά & το εντυπωσιακό Αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται στο εσωτερικό του, από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν παγκοσμίως. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περπατήσουμε στην γνωστή κουκλίστικη “Μικρή Γαλλία” με τα ξύλινα σπιτάκια.

3η ημέρα: Στρασβούργο | Εκδρομή σε Εγκισέμ, Κολμάρ & Ρίκβιρ

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση.

Διασχίζοντας ένα μέρος από τον “Δρόμο του κρασιού”, γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων, φτάνουμε στο γραφικό χωριό Eguisheim στη βόρειο-ανατολική Γαλλία στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπουοι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους.

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στη καρδιά της Αλσατίας, θα φτάσουμε στην γοητευτική πόλη του Κολμάρ, που είναι πλούσια σε μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, και για την περίφημη Μικρή Βενετία.

Τέλος θα καταλήξουμε στο χωριό Ρίκβιρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν.

Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο.

4η ημέρα: Στρασβούργο | Εκδρομή σε Φράϊμπουργκ – Μέλανα Δρυμό, λίμνη Τίτιζε, καταρράκτες & Triberg – Χαιδελβέρη

Πρόγευμα & προορισμός μας ο Μέλανας Δρυμός και το σπάνιας ομορφιάς Μαύρο Δάσος με την καταπληκτική φύση.

Πρώτη μας στάση το Φράϊμπουργκ από τις γνωστότερες & πλέον φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, όπου & θα περιηγηθούμε περιπατητικά. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού δάσους,τον περίφημο Μέλανα Δρυμό, που είναι γεμάτος με ψηλά κωνοφόρα δέντρα & ξύλινα κουκλίστικα σαλέ.

Το οδοιπορικό μας θα καταλήξειαρχικά στην “πνιγμένη” στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε και στη συνέχεια στους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας στην περιοχή Τρίμπεργκ.

Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Χαϊδελβέργη.

5η ημέρα: Χαϊδελβέργη | Περιήγηση πόλης

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης .

Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις ενδιαφέρουσες Εκκλησίες των Ιησουϊτών, & του Αγ. Πνεύματος, θα θαυμάσουμε τα κτίρια με την Μπαρόκ αρχιτεκτονική & την πολύβουη κεντρική Πλατεία της αγοράς. Μετά το τέλος της περιήγησης μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το επιβλητικό Schloss (κάστρο της Χαϊδελβέργης), για να θαυμάσετε την πόλη και το ποταμό πανοραμικά, αλλά και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής.

6η ημέρα: Χαϊδελβέργη | Κρουαζιέρα στον Ρήνο & Εκδρομή στο Ρουντεσχάιμ

Μπουφέ  πρόγευμα και σήμερα θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη υπέροχη μέρα από την Κοιλάδα Ρήνου: Ο ποταμός με τα πολλά πρόσωπα.

Για τους Γερμανούς, ο Ρήνος είναι το μεγάλο, αιώνιο ποτάμι, γνωστό και ως «ποτάμι του πεπρωμένου». Στα νερά του έχουν ταξιδέψει αναρίθμητοι άνθρωποι και χάρη σ’ αυτόν έχουν διαδοθεί θρησκείες, γλώσσες, έθιμα. Κατάφυτοι αμπελώνες «κατηφορίζουν» στις απότομες πλαγιές των λόφων και από αυτούς παράγεται το φημισμένο κρασί του Ρήνου. Πάνω από σαράντα μεσαιωνικά κάστρα και παλάτια δεσπόζουν στην κοιλάδα κάνοντας το σκηνικό να μοιάζει παραμυθένιο.

Ξεκινώντας από το St Goarshausen θα καταλήξουμε στο Ρουντεσχάιμ . Το χωριό αυτό είναι ξακουστό για το Eiswein το παγωμένο κρασί  που παράγεται στην κοιλάδα του Ρήνου από υπερώριμα σταφύλια τα οποία παραμένουν ατρύγητα στο κλήμα μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

7η ημέρα: Χαϊδελβέργη – Φρανκφούρτη – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη πόλη που εκτός από έδρα του Χρηματιστηρίου, τραπεζών και πολιτιστικό κέντρο της Γερμανίας θεωρείται δίκαια το “Μανχάταν” του Μάιντ. Λίγος χρόνος για να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Zeil που είναι η χαρά του shopping.

Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα

41 queries in 0.470 seconds.