Google+

5ήμερο Κύπρος | Πάσχα5 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Λάρνακα | Περιήγηση πόλης – Λευκωσία | Ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Λάρνακα. Άφιξη και περιήγηση της πόλης με την εκκλησία του Αγ. Λαζάρου την κεντρική λεωφόρο Φοινικούδες, τον γραφικό υδροβιότοπο με τις Αλυκές που διαβιούν τα πανέμορφα Φλαμίνγκος.

Στη συνέχεια αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της χώρας, τη Λευκωσία. Θα γνωρίσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, τα Ενετικά Τείχη, τα Φυλακισμένα Μνήματα & περπατώντας στο πεζόδρομο της οδού Λήδρας και μέσα από τα σοκάκια θα φτάσουμε στη κατεχόμενη Λευκωσία. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό της Αγ.Σοφίας που σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

2η ημέρα: Λευκωσία | Εκδρομή σε Ορεινά Θέρετρα – Τρόοδος – Μονή Κύκκου – Πλάτρες & Παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τα Ορεινά θέρετρα, στην εντυπωσιακή οροσειρά του όρους Τρόοδος.

Θα δούμε γραφικά χωριά, γνωστά κρασοχώρια, σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του βουνού μέσα σε καταπράσινα τοπία.

Επίσκεψη σε μια από τις σημαντικότερες Μονές του Χριστιανικού κόσμου, αυτή της Παναγίας του Κύκκου. Στη συνέχεια θα δούμε τον τάφο του Εθνάρχη Μακαρίου, που βρίσκεται λίγο πιο πέρα από το μοναστήρι στο “Θρονί της Παναγίας”.

Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το πανέμορφο γραφικό χωριό Πλάτρες , που ύμνησε ο Σεφέρης γράφοντας “ Τα αηδόνια δεν σ αφήνουν να κοιμηθείς στις Πλάτρες “ με το υπέροχο κλίμα , τις φυσικές καλλονές , το καταπράσινο περιβάλλον και τα τρεχούμενα νερά , σε υψόμετρο 1200 μ.

Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας στο Μητροπολιτικό Ναό από τον Αρχιεπίσκοπο. Αναστάσιμο Δείπνο με φλάουνες, μαγειρίτσα και ζωντανή μουσική .

3η ημέρα: Λευκωσία | Ελεύθερη ημέρα & Προαιρετική εκδρομή στη Κερύνεια

Μπουφέ πρόγευμα και Πασχαλινή ελεύθερη μέρα σε ένα εορταστικό πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει για σάς. Πασχαλινό γεύμα με οβελία , ζωντανή μουσική και με όλες τις ξεχωριστές Κυπριακές γαστριμαργικές προτάσεις συνοδευόμενο από ζωντανή μουσική.

Νωρίς το απόγευμα σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή (έξοδα ατομικά) στην γραφική πόλη-λιμάνι της Κερύνειας.

Θα διασχίσουμε το βόρειο τμήμα του νησιού, την περιοχή του Πενταδάκτυλου. Πρώτη μας επίσκεψη στο Φρούριο του Αγίου Ιλαρίωνα με τα ερείπια της ομώνυμης μονής του 11ου αιώνα, που δεσπόζει εντυπωσιακά κτισμένη στον βράχο. Συνεχίζουμε για την Κερύνεια, την πόλη που αποτέλεσε το “σκαλοπάτι” της Τουρκικής απόβασης το 1974. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στον παραλιακό δρόμο και στα σοκάκια της παλιά πόλης. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μικρό χωριουδάκι Μπέλλα Πάις, όπου θα δούμε τα ερείπια του ομώνυμου μοναστηριού/αβαείου – το όνομά του προέρχεται από το γαλλικό “Abbaye de la paix”, δηλαδή “Μοναστήρι της Ειρήνης”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Λευκωσία | Εκδρομή σε Λεμεσό & Πάφο

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ημερήσια εκδρομή στην Λεμεσό και στη Πάφο.

Φθάνοντας στην Λεμεσό, θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και στην θαυμάσια προκυμαία.

Στη συνέχεια αναχώρηση για τη πόλη-μουσείο, την ρομαντική Πάφο. Θα διασχίσουμε το Φασούρι με τους καταπράσινους πορτοκαλεώνες και τα αμπέλια, την Αγγλική Βάση της Επισκοπής, και θα φθάσουμε στην “Πέτρα του Ρωμιού”. Εδώ κατά την μυθολογία γεννήθηκε από τους αφρούς της θάλασσας, η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στους Τάφους των Βασιλέων και στην Στήλη του Αποστόλου Παύλου. Μπορούμε να επισκεφθούμε τα περίφημα ψηφιδωτά στην Έπαυλη του Διονύσου, του Θησέα και του Αιώνα, που θεωρούνται από τα ωραιότερα της Ανατολικής Μεσογείου , στο γραφικό λιμανάκι με το κάστρο. Η Πάφος περιλαμβάνεται στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ, σαν τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς. Το 2017 η Πάφος ψηφίστηκε ως πολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Λευκωσία – Δερύνεια – Λάρνακα – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Δερύνεια, όπου από το παρατηρητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου δίπλα στο οδόφραγμα, θα έχουμε την ευκαιρία να αγναντέψουμε τα κατεχόμενα εδάφη και την Αμμόχωστο και να επισκεφθούμε τον τοπικό επιβλητικό ναό των Αγίων Πάντων. Στην επιστροφή μας θα γνωρίσουμε την παραλιακή πανέμορφη Αγία Νάπα με την ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη. Άφιξη το απόγευμα στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

31 queries in 0.274 seconds.