Google+
Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη

4ήμερο Κωσταντινούπολη | Ιανουάριος – Μάρτιος4 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Κωνσταντινούπολη | Ελεύθερη ημέρα

Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος για την Κωνσταντινούπολη, την πόλη που μοιράζεται σε 2 ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Με την άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας.

Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με την Βασιλεύουσα. Σας προτείνουμε μια βόλτα στον πεζόδρομο της Ιστικλάλ, τον κύριο δρόμο σύγχρονων αγορών της πόλης, που ξεκινάει από την πλατεία Ταξίμ προς το Πέραν και το πύργο του Γαλατά. Εκεί θα βρείτε εξαιρετικές μπουτίκ, γκαλερί τέχνης, καθώς και ζαχαροπλαστεία όπου μπορείτε να δοκιμάσετε διάσημα τούρκικα λουκούμια και σοροπιαστά γλυκά. Τέλος θα βρείτε εστιατόρια για να γευτείτε κορυφαία πιάτα μαγειρικής με παραδοσιακούς μεζέδες.

2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη | Ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό θα μεταβούμε στην ιστορική περιοχή Σουλτάν Αχμέτ για την ξενάγηση της πόλης.
Αρχίζουμε από τον βυζαντινό ιππόδρομο που σχεδιάστηκε τον 3ο μ.Χ αιώνα, ήταν χώρος εορτασμών και κατά καιρούς αιματοχυσίας καθώς εκεί έλαβε χώρα η στάση του Νίκα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μεγάλο Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Άχμετ, ένα από τα διασημότερα θρησκευτικά κτίρια παγκοσμίως, και φυσικά την Αγία Σοφία, το κορυφαίο Βυζαντινό αρχιτεκτονικό δημιούργημα σύμβολο της Πόλης κατά την Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο. Η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται στο οθωμανικό ανάκτορο των Σουλτάνων Τοπ Καπί που σήμερα στεγάζει ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα και συλλογές από πορσελάνες και ιερά λάβαρα.
Συνεχίζουμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη και ελεύθερο χρόνο στο σκεπαστό παζάρι Καπαλί Τσαρσί με τα 5.000 καταστήματα όπου θα βρείτε ανάμεσα στα σουβενίρ πληθώρα από χρυσαφικά, δερμάτινα και χαλιά.
Οι επισκέψεις μας θα τελειώσουν με την επιστροφή στο ξενοδοχείο, ενώ για το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο και διασκέδαση με φολκλορικούς ανατολίτικους χωρούς.

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη | Ελεύθερη ημέρα – Προαιρετική εκδρομή στα Πριγκιποννήσια

Μετά το πρωινό έχετε την ημέρα ελεύθερη για την γνωριμία σας με την ιστορική Πόλη, μία μοναδική πόλη σύνδεσμο Ανατολής και Δύσης, του παρελθόντος και που σήμερα. Σας προτείνουμε να επισκεπτείτε το Φανάρι το Ορθόδοξο Πατριαρχείο καθώς και να κάνετε μια μινι κρουαζίερα στα στενά του Βοσπόρου.

Προαιρετικά μπορείτε να συμμετέχετε στην εκδρομή μας στα πανέμορφα Πριγκιποννήσια.
Από τα 9 νησιά που βρίσκονται στην θάλασσα του Μαρμαρά θα επισκεφτούμε τα 2, με πρώτη στάση στην Χάλκη όπου θα ανηφορίσουμε στον λόφο της Ελπίδας για να ξεναγηθούμε στην Θεολογική σχολή της Χάλκης. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Πρίγκηπο, όπου μπορείτε κάνοντας μια βόλτα με τα ιππήλατα αμαξάκια να απολαύσετε τα ελληνικά αρχοντικά & την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Τέλος έχετε την δυνατότητα να γευτείτε νόστιμα ψάρια σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού.Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Κωνσταντινούπολη απολαμβάνοντας ένα μοναδικό δειλινό στο Κεράτιο κόλπο.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη | Ελεύθερη ημέρα – Αθήνα

Μετά το πρωινό, έχετε την ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μία επίσκεψη στην Αιγυπτιακή Αγορά με τα περίφημα μπαχαρικά και βότανα απ’ όλο τον κόσμο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής σας στην Αθήνα.

71 queries in 0.578 seconds.