Google+

5ήμερο Κωνσταντινούπολη – Πριγκιπόννησα | 25η Μαρτίου5 ημέρες

1η ημέρα: Aθήνα – Κωνσταντινούπολη | Ξενάγηση πόλης

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.

Άφιξη στο αεροδρόμιο και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα , στη Μονή της Χώρας ,με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους έσω και έξω νάρθηκες, και στην Παναγία των Βλαχερνών ,όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε.

Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεση σας.

2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη | Ξενάγηση πόλης

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Μπλέ Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Ο ιππόδρομος , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης.

Θα συνεχίσουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο» το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ Καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη | Επίσκεψη σε Αιγυπτιακή και σε Κλειστή Αγορά – Κρουαζιέρα στον Βόσπορο

Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στην αγορά Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Capali Carsisi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα.

Μετά την επίσκεψη των αγορών θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα κατά μήκος του Βοσπόρου για να θαυμάσουμε εν πλω την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει την Ασιατική με την Ευρωπαϊκή πλευρά καθώς και τα ιστορικά κτίρια και τις επαύλεις κατά μήκος της ακτής.

4η ημέρα: Kωνσταντινούπολη | Ελεύθερη ημέρα

Ημέρα ελεύθερη στην διάθεσή σας. Εμείς σας προτείνουμε μια βόλτα στον πεζόδρομο της Ιστικλάλ, τον κύριο δρόμο σύγχρονων αγορών της πόλης, που ξεκινάει από την πλατεία Ταξίμ προς το Πέραν και το πύργο του Γαλατά. Εκεί θα βρείτε εξαιρετικές μπουτίκ, γκαλερί τέχνης, καθώς και ζαχαροπλαστεία όπου μπορείτε να δοκιμάσετε διάσημα τούρκικα λουκούμια και σιροπιαστά γλυκά.

5η ημέρα: Κωνσταντινούπολη | Εκδρομή στα Πριγκιπονήσια – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπονήσια.

Αναχωρώντας με το πούλμαν για την αποβάθρα του “Bostanci“ από όπου θα πάρουμε το πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας , θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο.
Άφιξη στο Bostanci , επιβίβαση στο πλοιάριο για την Ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιπονήσια.
Πρώτη στάση στην Χάλκη όπου θα ανηφορίσουμε στον λόφο της Ελπίδας για να ξεναγηθούμε στην Θεολογική σχολή της Χάλκης. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Πρίγκηπο, όπου μπορείτε κάνοντας μια βόλτα με τα ιππήλατα αμαξάκια να απολαύσετε τα ελληνικά αρχοντικά & την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

37 queries in 0.915 seconds.