Google+
Ταµάν Νεγκάρα

Ταµάν Νεγκάρα

8ήμερο Κουάλα Λουμπούρ – Ταμάν Νεγκάρα | Φεβρουάριος – Μάρτιος8 ημέρες/5 νύχτες

1η ημέρα2η ημέρα: Αθήνα – Κουάλα Λουµπούρ

Πτήση µέσω ενδιάμεσου σταθμού με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Όπως θα διαπιστώσετε, είναι μια πόλη που συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό µε το μοντέρνο. Στην εικόνα της συνυπάρχουν πανύψηλοι ουρανοξύστες, ανάμεσά τους οι Petronas Towers, με ιστορικά μνημεία, υπαίθριες αγορές, αποικιακά κτίσματα, πολύχρωμα τζαμιά µε αψίδες Μαυριτανικής αρχιτεκτονικής, φτωχογειτονιές.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και για το βράδυ η πρότασή μας είναι ένα παραδοσιακό δείπνο με δημιουργίες τοπικής κουζίνας.

3η ημέρα: Κουάλα Λουµπούρ | Ελεύθερη ημέρα

Η ημέρα προσφέρεται για να ανακαλύψετε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει αυτή η πόλη.

Προτείνουμε να επισκεφθείτε και τα τρία κύρια αξιοθέατά της. Πρώτα απ’ όλα τα Σπήλαια Μπατού, στα περίχωρα της Κουάλα Λουμπούρ, που χρονολογούνται στα 400 εκατ. χρόνια πίσω. Εκεί βρίσκεται και αξιόλογος Ινδουιστικός ναός. Αφού δείτε το εργοστάσιο κασσίτερου μπορείτε να μεταβείτε στο κέντρο της πόλης, που αλλιώς λέγεται και «Χρυσό Τρίγωνο». Θα βρείτε το Εθνικό μνημείο Ηρώων, το παλάτι του Σουλτάνου Abdul Samat, το clubhouse των Βρετανών, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό και το παλιό τζαμί Jamek. Αξίζει ακόμα να δείτε την υπαίθρια αγορά της Petaling Street και τους δίδυμους πύργους «Πετρόνας».

4η ημέρα: Κουάλα Λουμπούρ | Εκδρομή στη Μάλλακα

Για την σημερινή ημέρα προτείνουμε μία ολοήμερη εκδρομή στην αποικιακή Μάλακκα.

Στη διαδρομή θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο μουσείο της μητριαρχικής φυλής Minangkabau που χρόνια πριν δημιούργησε αποικία στη Μαλαισία, προερχόμενη από τη Δυτική Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Άφιξη στην Μάλακκα και επίσκεψη στην ερειπωμένη πύλη Σαντιάγκο, όπου από το λόφο του φρουρίου θα αγναντέψουμε τα ερείπια της Καθολικής εκκλησίας Αγ. Παύλου και το άγαλμα του ιεραποστόλου St Francis Xavier. Σειρά έχει η Ολλανδική συνοικία όπου βρίσκεται η ομώνυμη πλατεία, η εκκλησία, το Ολλανδικό δημαρχείο και το σιντριβάνι της Βασίλισσας Βικτώριας.

Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην Κουάλα Λουμπούρ.

5η ημέρα: Κουάλα Λουµπούρ – Ταµάν Νεγκάρα

Πρωινή αναχώρηση οδικώς από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Εθνικό Πάρκο Ταμάν Νεγκάρα, τον πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό στη Μαλαισία μέσα στο παλαιότερο δάσος βροχής του κόσμου (130 εκατ. χρόνια).

Έπειτα από 4ωρη διαδρομή µε το πούλμαν ως το Κουάλα Ταχάν θα ταξιδέψετε με βάρκες στον ποταμό Τέμπελινγκ για να φτάσετε στο κέντρο του πάρκου με την πυκνή ζούγκλα και τα ερμητικά ποτάμια και να εγκατασταθείτε στο λοτζ.

Μετά το δείπνο νυχτερινή βόλτα για να γνωρίσετε τα νυκτόβια είδη άγριας ζωής και αντιπροσωπευτικά είδη της τοπικής χλωρίδας. Πιθανή επίσκεψη σε νυχτερινό σταθµό πάνω σε δέντρο, κοντά σε µέρη µε αλάτι που συχνάζουν τα θηρία, για να τα παρατηρήσετε από ψηλά.

6η ημέρα: Ταµάν Νεγκάρα | Ελεύθερη ημέρα

Μια μέρα ολόκληρη στη διάθεσή σας για να μελετήσετε αυτοπροσώπως και να ενημερωθείτε από τους ειδικούς σχετικά με το οικοσύστημα του Ταμάν Νεγκάρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πεζοπορία στην πυκνή ζούγκλα, γνωριμία με τα ορμητικά ποτάμια, βόλτα σε σκοινένιες γέφυρες που διατρέχουν το πάρκο στο ύψος της κομοστέγης και επίσκεψη στο σπήλαιο Γκουά Τελινγκά. Στους καταρράκτες Λάτα Μπερκόχ θα σας δοθεί η δυνατότητα να κολυμπήσετε. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί διαδρομή με κανό, ενώ το βράδυ παρακολουθούμε προβολές με διαφάνειες και συζητήσεις με τους ειδικούς του πάρκου.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα8η ημέρα: Ταµάν Νεγκάρα – Κουάλα Λουµπούρ – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόµιο της Κουάλα Λουµπούρ για την Αθήνα µε άφιξη την επόµενη ηµέρα.

55 queries in 0.489 seconds.