Google+
Αδριανούπολη

Αδριανούπολη

6ήμερο Θράκη – Αδριανούπολη | Πάσχα6 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί 06:00 για την μεγάλη γη, τη θράκη. Άφιξη στο πλήρως ανακαινισμένο (2017) Ramada Plaza Thraki 5* Lux ή στο Grecotel Astir Egnatia 5* και τακτοποίηση στα πολυτελή δωμάτια.

Μπουφέ δείπνο με νηστίσιμα

2η ημέρα: Αλεξανδρούπολη | Κομοτηνή – Ξάνθη – Πόρτο Λάγος (Βιστωνίδα)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τον περίπατο μας μέσα στην πόλη της Κομοτηνής. Από τον Πύργο του ρολογιού στην Ερμού και από εκεί προς τα μαγαζάκια των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων και μετά προς τα Μουφτεία και το Εσκί Τζαμί. . Συνεχίζουμε για μια από τις ομορφότερες πόλεις της θράκης, την Ξάνθη, όπου θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στην πόλη και ο υπόλοιπος χρόνος είναι ελεύθερος για να γνωρίσουμε την παλιά πόλη όπου κατοικούσαν πλούσιοι καπνέμποροι της εποχής, Έλληνες, Τούρκοι και Εβραίοι. Ανηφορίζοντας στα καλντερίμια, θαυμάζουμε μέγαρα και αρχοντικά το ένα ωραιότερο απ’ το άλλο.

Επόμενος σταθμός μας το Πόρτο Λάγος όπου θα επισκεφθούμε το Αγιορείτικο Μετόχι της ιεράς Μονής Βατοπεδίου καθώς επίσης και μία από τις μεγαλύτερες λίμνες της Ελλάδας την Βιστωνίδα.

Μπουφέ δείπνο με νηστίσιμα και παρακολούθηση του Επιταφίου στην πόλη.

3η ημέρα: Αλεξανδρούπολη | Εκδρομή στην Αδριανούπολη

Πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινά με μία υπέροχη διαδρομή παράλληλη του ποταμού Έβρου, φτάνοντας μέχρι τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου), με κατεύθυνση την πόλη της Αδριανούπολης.

Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα ερείπια των Ορθόδοξων Ιερών Ναών, στα μουσουλμανικά Τεμένη και στο Μουσείο Υγείας. Θα επισκεφτούμε ακόμη στο Κάραγατς, το Σιδηροδρομικό Σταθμό της γαλλικής εταιρείας Σιδηροδρόμων, όπου στάθμευε το Όριαν Εξπρές.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μεταφορά στην εκκλησία για την Αναστάσιμη λειτουργία. Μετά το Χριστός Ανέστη, μας περιμένει το Εορταστικό Αναστάσιμο δείπνο.

4η ημέρα: Αλεξανδρούπολη | Περιήγηση πόλης

Μπουφέ πρόγευμα και χαρείτε την Λαμπριάτικη μέρα στον κήπο του ξενοδοχείου, με μεζεδάκι και ουζάκι που θα προσφέρονται από νωρίς καθώς ο παραδοσιακός οβελίας θα ψήνεται. Το Πασχαλινό τραπέζι το μεσημέρι, θα είναι στρωμένο με πλούσια εδέσματα που επιβάλει η παράδοση. Διασκέδαση και γλέντι με ζωντανή μουσική από ορχήστρα.

Το απόγευμα θα πάμε μία βόλτα στην Αλεξανδρούπολη με το Δημοτικό της Πάρκο, το Νεοκλασικό κτίριο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και τα ερείπια των δύο τζαμιών.

5η ημέρα: Αλεξανδρούπολη | Δάσος Δαδιάς – Σουφλί – Διδυμότειχο

Απολαυστικό πρωινό και εκδρομή στο Δάσος Δαδιάς (έξοδα ατομικά) καθώς και στο Εθνικό Πάρκο, ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Από εκεί συνεχίζουμε για το Σουφλί, στις παρυφές του λόφου του Αι-Λιά στη σκιά της ροδόπης, γνωστό ως σταυροδρόμι ανατολής και δύσης, στους δρόμους του μεταξιού. Βόλτα στα καταστήματα των μεταξωτών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Διδυμότειχο, όπου θα δούμε εξωτερικά το τέμενος Βαγιαζίτ και το λαογραφικό μουσείο (έξοδα ατομικά) με τα εντυπωσιακά εκθέματα.

Στον ελεύθερο χρόνο σας, προτείνουμε όσοι αντέχουν την σχετικά δύσβατη ανάβαση, το κάστρο του Διδυμότειχου με την πανοραμική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μπουφέ δείπνο.

6η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας και αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

27 queries in 0.467 seconds.