Google+
Ζυρίχη

Ζυρίχη

6ήμερο Πανόραμα Ελβετίας – Αλπικό Τρένο – St. Moritz (Swiss) | Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά6 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Ζυρίχη – Μόντρε – Λωζάνη | Περιήγηση πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ζυρίχη, τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας.

Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για μια από τις πιο όμορφες και αριστοκρατικές πόλεις της Ελβετίας, το Μοντρέ.

Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για την υπέροχη πόλη-ζωγραφιά, τη Λωζάννη, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από την λίμνη ατενίζοντας τις βουνοκορφές των Άλπεων. Πεζοί, θα επισκεφτούμε το παλιό τμήμα της πόλης με τους φιδογυριστούς πεζοδρόμους και τις μικροσκοπικές πλατείες, μέχρι να φτάσουμε στον Γοτθικό, Καθεδρικό Ναό του 12ου αιώνα, χωρίς βέβαια να παραλείψουμε να δούμε το Ολυμπιακό μουσείο, στο Ουσί, της Ολυμπιακής επιτροπής που έχει εδώ την έδρα της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Λωζάνη | Εκδρομή στη Γενεύη

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τη Γενεύη.

Θα διέλθουμε τα Μέγαρα των Διεθνών οργανισμών όπως του ΟΗΕ, Ερυθρού Σταυρού, τηλεπικοινωνιών. Δείτε το τεράστιο σιντριβάνι που αναβλύζει μέσα από την λίμνη και εκτοξεύει το νερό σε ύψος 150 μ. και αποτελεί μαζί με το πολύχρωμο λουλουδιασμένο ρολόι, το σύμβολο της πόλης. Περπατήσετε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα και πλακόστρωτα δρομάκια, τις κουκλίστικες αντικερί, τα μικροσκοπικά βιβλιοπωλεία και τα πολυάριθμα εστιατόρια και καφέ όπως το ≪La Clemence≫ με τις φημισμένες tartines (μπαγκέτες με βούτυρο και ζελέ μαρμελάδας).

Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Λωζάνη – Βέρνη – Ζυρίχη | Περιήγηση πόλης

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ρομαντική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη, που είναι κτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ με φόντο τις Άλπεις.

Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον πύργο του ιστορικού Ρολογιού, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και θα περπατήσουμε στους πεζόδρομους με τα μεσαιωνικά κτίρια.

Συνεχίζουμε για την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, τη Ζυρίχη, όπου θα δούμε την παγκοσμίως γνωστή λεωφόρο Μπανχοφστράσσε, την εκκλησία Φράουμυνστερ με τα βιτρώ του Σαγκάλ, το Δημαρχείο, τον πύργο του Ρολογιού και άλλα αξιοθέατα και θα περπατήσουμε στους πεζοδρόμους της Παλιάς Πόλης.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Ζυρίχη | Εκδρομή σε Λουκέρνη & Ιντερλάκεν

Μια ακόμα κουκλίστικη πόλη μας περιμένει σήμερα, η Λουκέρνη, που είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης των τεσσάρων καντονιών.

Εκεί θα δούμε το παλιό Δημαρχείο, την χαρακτηριστική σκεπαστή ξύλινη γέφυρα, το μνημείο του Λιονταριού και άλλα αξιοθέατα.

Συνεχίζουμε για το δημοφιλές και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο Ιντερλάκεν, που βρίσκεται ανάμεσα στις λίμνες Τουν και Μπριντς, σε απόσταση αναπνοής από τον εντυπωσιακό και πάντα χιονισμένο ορεινό όγκο του Γιουνγκφράου (Jungfrau).

Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση

5η ημέρα: Ζυρίχη | Εκδρομή στο St. Moritz με το αλπικό τρένο

Μπουφέ πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για την γραφική Κούρ.

Εδώ μας περιμένει το Αλπικό τρένο της Rhaetian Railways (εισιτήριο εξ ιδίων 85€ – δήλωση συμμετοχής από Αθήνα) για την ανάβασή μας, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή διασχίζοντας το αλπικό τοπίο της κοιλάδας του Εγκαντίν με δάση και λίμνες, στο St Moritz, το πιο διάσημο και αριστοκρατικό θέρετρο των Άλπεων. Περπατήστε στα μικρά πλακόστρωτα στενάκια με τα κουκλίστικα σαλέ και τη μοναδική ατμόσφαιρα δίπλα στη γραφική λίμνη St. Moritzsee.

Mη ξεχαστείτε. Στις 16:00 αναχωρεί το τραίνο για την Κούρ, με άμεση επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στη Ζυρίχη.

6η ημέρα: Ζυρίχη – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος μέχρι την αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Ζυρίχης για τη πτήση της επιστροφής .

36 queries in 0.614 seconds.