Google+
Σπλιτ

Σπλιτ

8ήμερο Οδικό Δαλματικές ακτές – Βενετία | Ιούνιος8 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Πάτρα

Αναχώρηση από Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση, άφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Ανκόνα, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα Ανκόνα – Μέστρε | Περιήγηση στη Βενετία

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για Μέστρε με ενδιάμεση στάση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και με ιδιωτικό βαπορέτο (έξοδα ατομικά) θα επισκεφθούμε την πόλη των Δογηδων, για να δούμε την πλατεία και την εκκλησία του Αγ. Μάρκου , τη γέφυρα των στεναγμών, τον πύργο του ωρολογίου, κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μέστρε – Λουμπλιάνα – Ζάγκρεμπ | Περιήγηση πόλης

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λουμπλιάνα.

Άφιξη και περιήγηση – γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό Λουμπλιανίτσα  και σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες, όταν ο Ιάσων και Αργοναύτες έμειναν έναν χειμώνα εκεί μαζί με το χρυσόμαλλο δέρας, που είχαν αρπάξει από τη Μαύρη θάλασσα και το μετέφεραν με την Αργώ, μέσω του Δούναβη, του Σάββα και του Λουμπλιάνιτσα. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, μέχρι την τριπλή γέφυρα Tromostovje, όπου θα αντικρίσουμε το φρούριο του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε την πλατεία Πρέσερν.

Η διαδρομή μας συνεχίζεται για να καταλήξουμε το απόγευμα στη πόλη του Ζάγκρεμπ, όπου θα έχουμε γνωριμία – περιήγηση με την πρωτεύουσα της Κροατίας, με την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.α. τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ζάγκρεμπ – Λίμνες Πλίβιτσε – Ζαντάρ / Σιμπενικ

Πρωϊνό, και αναχώρηση για επίσκεψη των λιμνών Πλίβιτσε. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα θέαμα μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα << πάρουμε μαζί μας >> στο δρόμο προς την πόλη του Ζαντάρ, όπου θα επισκεφθούμε και θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας.

Η περιπλάνησή μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής συνεχίζεται, με τον τελευταίο σημαντικό σταθμό για σήμερα, την πόλη Σιμπένικ, στάση επίσκεψη.

Το βράδυ, θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή του Ζαντάρ η του Σιμπενικ, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ζαντάρ / Σιμπενικ – Τρόγκιρ – Σπλιτ – Νεούμ

Πρωινό και επίσκεψη στην κοντινή πόλη Τρόγκιρ, θησαυρός της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO.

Tην αποκαλούν ‘ μινιατούρα της Βενετίας ‘ και διαθέτει πλούσια ιστορία αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόμασαν Τραγκουριον, ( νησί της κατσίκας). Η σημερινή πόλη αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών.

Η διαδρομή μας κατά μήκος των < δαντελωτών> Δαλματικών ακτών συνεχίζεται για να καταλήξουμε σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών.

Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Νεούμ. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Νεούμ | Εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ

Πρωινό και επίσκεψη γνωριμία – ξενάγηση με τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου.

Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα -πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση, σαν βασιλόφλεβα κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391!) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, στο πευκόφυτο νησί Λοκρουμ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Νεούμ – Μπούτβα – Κοτορ – Τίρανα

Πρωινό και αναχώρηση για Αλβανία.

Η διαδρομή μαγευτική και σήμερα, αφού περνά από την Μπούτβα και το γραφικό κολπίσκο του Κοτορ όπου με μικρές στάσεις μας οδηγεί στα Τίρανα για δείπνο και διανυκτέρευση

8η ημέρα: Τίρανα – Αθήνα

Μετά το πρωινό σύντομη επίσκεψη – περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

27 queries in 0.377 seconds.