Google+
Άμστερνταμ

Άμστερνταμ

5ήμερο Γύρος Ολλανδίας | 25η Μαρτίου5 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Άμστερνταμ | Περιήγηση πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Άμστερνταμ.

Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον παραδοσιακό Μύλο του Ρέμπραντ στις όχθες του ποταμού Άμστελ, τα ανάκτορα, την πλατεία Ρέμπραντ, τον “πλωτό” Σιδηροδρομικό Σταθμό κ.ά.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ βόλτα με τον αρχηγό στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

2η ημέρα: Άμστερνταμ | Εκδρομή στη Ουτρέχτη

Πρωινή επίσκεψη στον παλαιότερο και έναν από τους μεγαλύτερους Οίκους Διαμαντιών του κόσμου, τον Royal Coster Diamonds, όπου θα παρακολουθήσετε τη διαδικασία κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών.

Συνεχίζουμε για την γοητευτική Ουτρέχτη, με ενδιάμεση στάση και επίσκεψη στο παραμυθένιο μεσαιωνικό κάστρο Ντε Χαάρ (De Haar, έξοδα ατομικά), που περιτριγυρίζεται από τάφρο, κήπους, λίμνες και δάσος. Φθάνοντας στην Ουτρέχτη θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό της κέντρο και θα θαυμάσουμε την υπέροχη αρχιτεκτονική του.

Χρόνος ελεύθερος για καφέ, φαγητό ή για βόλτες στα εντυπωσιακά κανάλια της πόλης και επιστροφή στο Άμστερνταμ.

3η ημέρα: Άμστερνταμ – Βόλενταμ – Φράγμα Άφσλεϊτνταϊκ – Χίτχοουρν – Χρόνινγκεν | Περιήγηση πόλης

Πρωινή αναχώρηση για το γνωστό ψαροχώρι Βόλενταμ, όπου θα περπατήσουμε στο γραφικό λιμανάκι του.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε βορειότερα, για να διασχίσουμε το μεγαλύτερο φράγμα της Ολλανδίας, το Άφσλεϊτνταϊκ (Afsluitdijk, “Φράγμα Κλεισίματος”), μήκους 32 χιλιομέτρων, που χωρίζει την Άισελμεερ από τη Βόρεια Θάλασσα. Ήταν το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο της Ολλανδίας – κατασκευάστηκε μετά τις πλημμύρες του 1916 και εγκαινιάστηκε το 1932.

Στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε για την μικρή “Βενετία του Βορρά”, το Χίτχοουρν (Giethoorn).

Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην Μητρόπολη του Βορρά, το Χρόνινγκεν (Groningen), το οποίο, το 2006 ψηφίστηκε ως “de beste binnenstad”, δηλαδή το “καλύτερο κέντρο πόλης” της Ολλανδίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της φοιτητούπολης με το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, γνωστή για τις πολιτιστικές της δραστηριότητες και την έντονη νυχτερινή της ζωή.

4η ημέρα: Χρόνινγκεν – Άρνεμ – Μάαστριχτ | Περιήγηση πόλης

Πρώτος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής η “Πράσινη πόλη πάνω στον Ρήνο” ή η “Πόλη των πάρκων”, το Άρνεμ, όπου κατά την περιήγησή μας θα δούμε την Μεγάλη Εκκλησία του Αγίου Ευσεβίου, τη Γέφυρα Τζων Φροστ-σύμβολο της πόλης, προς τιμήν του διοικητή των Βρετανικών στρατευμάτων που πήραν μέρος στη Μάχη του Άρνεμ (1944), την γραφική πλατεία Κόρενμαρκτ με πολυάριθμα ιστορικά κτίρια κ.ά.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον περίφημο ζωολογικό κήπο (Burgers’ Zoo, έξοδα ατομικά), όπου θα περπατήσουμε και θα θαυμάσουμε πολλά είδη ζώων.

Συνεχίζουμε για το Μάαστριχτ, την πόλη όπου στις 7/02/1992 υπεγράφη η Συνθήκη που οδήγησε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άφιξη και περίπατος στο ιστορικό της κέντρο για να δούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Σερβατίου, τον αρχαιότερο της Ολλανδίας (6ου αιώνα), το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό της Παναγίας, τη ρωμαϊκής εποχής γέφυρα κ.ά.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Μάαστριχτ – Ρόττερνταμ – Χάγη – Άμστερνταμ – Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για τις φημισμένες πόλεις Ρότερνταμ και Χάγη.

Το Ρόττερνταμ είναι το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Εκεί θα δούμε επιβλητικούς ουρανοξύστες, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια και τις κρεμαστές γέφυρες Willems και Erasmus.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Χάγη, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, με το περίφημο “παλάτι της Ειρήνης”, καθώς και με τα πανέμορφα κτίρια που σήμερα στεγάζουν πρεσβείες και υπουργεία.

Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ και πτήση για την Αθήνα.

31 queries in 0.588 seconds.