Google+
Τσιάνγκ Μάι

Τσιάνγκ Μάι

13ήμερο Βόρεια Ταϊλάνδη – Μπανγκόκ – Πουκέτ | Ιανουάριος – Μάρτιος13 ημέρες/10 νύχτες

1η ημέρα2η ημέρα: Αθήνα – Μπανγκόκ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Αθηνών με προορισμό την πρωτεύουσα Μπανγκόκ. Άφιξη στην «Βενετία της Ανατολής», μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.

Ημέρα ελεύθερη για ξεκούραση. Σας προτείνουμε ένα πακέτο αναζωογόνησης spa στο ξενοδοχείο σας ή να κάνετε μια κοντινή βόλτα στην πιο κεφάτη μεγαλούπολη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μην ξεχνάτε ότι η πόλη προσφέρει ευκαιρίες για αγορές και παζάρια. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μπανγκόκ | Ξενάγηση στη πόλη, τους ναούς & στο Μεγάλο Παλάτι

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την πρώτη γνωριμία με την πόλη των Αγγέλων, την Μπανγκόκ.

Πανοραμική επίσκεψη στη τσάινα τάουν και ξενάγηση σε 3 από τα πιο ασυνήθιστα βουδιστικά τέμπλα. Τον ναό Trimitr,όπου θα δούμε τον Χρυσό Βούδα φτιαγμένο από 5 τόνους χρυσό, το ναό Po,τον μεγαλύτερο της πόλης με τον τεράστιο Κοιμώμενο και τέλος τον λευκό μαρμάρινο ναό με τον Μαρμαρένιο Βούδα.

Συνεχίζουμε την εκδρομή με επίσκεψη στο Μεγάλο Παλάτι, τον πιο σημαντικό αξιοθέατο της Μπανγκόκ, όπου θα απολαύσουμε την αίγλη του παλιού παλατιού και την ιεροσύνη του Σμαραγδένιου Βούδα. Υπέροχές εικόνες από ένα από τα σημαντικότερους και πιο όμορφους ναούς την χώρας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μπανγκόκ – Αγιούταγια – Λόπμπουρι – Πιτσανουλόκ

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και οδική αναχώρηση από την Μπανγκόκ με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν για την παλιά πρωτεύουσα του Σιάμ.

Κατά την διαδρομή θα επισκεφθούμε το Θερινό Παλάτι του βασιλιά Rama V, ένα μίγμα Ταϊλανδικής, κινέζικης και γοτθικής αρχιτεκτονικής. Στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο ταχύπλοο μας, και διαμέσου του ποταμού Chao Phraya, θα φτάσουμε στην Ayutthaya, μια Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επίσκεψη στο Wat Mahatad, το βασιλικό μοναστήρι, που χρησίμευσε ως κατοικία του ανώτατου μοναχού & το Wat Phrasrisanphet, τον μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό ναό, που χρησιμοποιήθηκε ως ένα αστικό μέγαρο, με το χάλκινο Βούδα. Το μεσημέρι θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, ενώ μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο στις όχθες του ποταμού των Βασιλέων.

Συνεχίζουμε για την πόλη Λόπμπουρι, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και τα ερείπια των ναών, τα οποία μαρτυρούν την κυριαρχία της αυτοκρατορίας των Χμερ.

Προχωρούμε προς την Πιτσανουλόκ, ιστορική πόλη και παλιά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, κοντά στα σύνορα με το Λάος, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ναν. Θα επισκεφθούμε το τοπικό φολκλορικό μουσείο, πριν την άφιξη μας στο ξενοδοχείο και την τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πιτσανουλόκ – Σουκοτάι – Σρι Σατσαναλάι – Λαμπάνγκ

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Σήμερα θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας, με επισκέψεις σε αρχαία μνημεία και βουδιστικούς ναούς, κατά την διαδρομή μας προς την ιστορική πόλη Σουκοτάι, στη Βορειοδυτική Ταϊλάνδη. Στην αρχαία πόλη ιδρύθηκε το πρώτο ανεξάρτητο Βασίλειο του Σιάμ, μετά την νίκη επι των Χμερ. Στο βόρειο μέρος της πόλης έχει κτιστεί ο ναός Wat Si Chum, με τον τεράστιο επιβλητικό άγαλμα του Βούδα.

Συνεχίζουμε προς το ιστορικό πάρκο Sri Satchanalai, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, οι οποίοι θαυμάζουν τις αρχαίες θρησκευτικές φιγούρες του Βούδα, τα κτίρια των παλατιών και τους καταστραμμένους ναούς. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Προχωρούμε προς την παραδοσιακή πόλη Λαμπάνγκ, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Wang. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, πάνω σε μια άμαξα με άλογο, λίγο πριν φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Θα δούμε παραδοσιακά κτίρια και την τοπική αγορά. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Λαμπάνγκ – Λίμνη Phayao – Χρυσό Τρίγωνο – Tσιάνγκ Ράι

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Σήμερα θα αναχωρήσουμε για ακόμα πιο βόρεια, για το Τσιάνγκ Ράι, διασχίζοντας μία πανέμορφη ύπαιθρο.

Κατά την διαδρομή θα κάνουμε μία στάση για να δούμε το τοπίο στην λίμνη Phayao, που είναι και η μεγαλύτερη στην Βόρεια Ταϊλάνδη. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το χωριό Chiang Saen και τους υπέροχους βουδιστικούς ναούς του.

Θα απολαύσουμε μία υπέροχη βόλτα στον ποταμό Μεκόνγκ, με αργοκίνητο πλοιάριο και κατόπιν, θα συνεχίσουμε για το χρυσό τρίγωνο στα σύνορα Ταϊλάνδης, Βιρμανίας, Λάος. Θα προσεγγίσουμε την βορειότερη πόλη της χώρας Mae Sai στα σύνορα με την Βιρμανία, και θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά.

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Τσιάνγκ Ράι και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Tσιάνγκ Ράι – Tσιάνγκ Μάι

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Σήμερα θα επισκεφθούμε τον ιερό ναό Wat Rong Khun ή White Temple, μοναδικό για την αρχιτεκτονική του. Αργότερα θα προσεγγίσουμε την τοπική ορεινή φυλή των Akha, για να βιώσουμε την ευχάριστη και φιλόξενη διάθεση τους, τις πολύχρωμες ενδυμασίες τους και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Συνεχίζουμε προς την πρωτεύουσα του Βορρά, το Τσιάνγκ Μάι, που βρίσκεται ανάμεσα στα υψηλότερα βουνά της χώρας και αποτελεί την σημαντικότερη πολιτιστικά πόλη στην Βόρεια Ταϊλάνδη. Στο κέντρο της πόλης, τα ερείπια των αρχαίων τειχών περικλείουν πάνω από 30 ναούς. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.

Το βράδυ θα έχουμε δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακούς χορούς Καντόκε. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Tσιάνγκ Μάι | Ξενάγηση πόλης – Πουκέτ

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους βοτανικούς κήπους με τις ορχιδέες, που φέρουν το όνομα της Βασίλισσας της χώρας.

Προχωρούμε προς το παλιό αποικιακό κέντρο, που χαρακτηρίζεται από τα σοκάκια και τα παραδοσιακά σπίτια που διατηρήθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ έξω από το ιστορικό κέντρο, προβάλλει το Εθνικό μουσείο και άλλοι ναοί, όπως τον Wat Phra Singh, τον Wat Chedi Luang. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Επίσης θα δούμε τον υπέροχο ναό Doi Suthep που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της οροσειράς του Doi Inthanon. Ο ναός χαίρει απίστευτης αρχιτεκτονικής ομορφιάς και διατηρεί ένα μεγάλο αριθμό συμβόλων του βουδισμού και της παράδοσης της χώρας. Η βεράντα του ναού προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα της καταπράσινης παραδοσιακής πόλης, που βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πουκέτ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο σε κάποια από τις όμορφες παραλίες του νησιού. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Πουκέτ | Ολοήμερη εκδρομή-κρουαζιέρα με γεύμα στο Κοραλλένιο νησί

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Σήμερα θα ξεφύγουμε από τα πλήθη για μια χαλαρωτική ημέρα στην παραλία του Coral Island. Μια σύντομη βόλτα με ταχύπλοο, σας μεταφέρει σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο για μια μέρα ηλιόλουστη και διασκεδαστική. Κάντε μια βουτιά στον ωκεανό, χαλαρώστε στην παραλία με την λευκή άμμο ή επιλέξτε να προσθέσετε δραστηριότητες, όπως ψαροντούφεκο, αλεξίπτωτο, βόλτα με βάρκα με μπανάνα ή κολύμβηση με αναπνευστήρα. (περιλαμβάνεται γεύμα σε τοπικό εστιατόριο).

Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Πουκέτ | Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή-κρουαζιέρα με γεύμα στα νησιά Πι-Πι

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και παραλία.

Για σήμερα έχουμε την παρακάτω προαιρετική ολοήμερη εκδρομή με speed boat στα νησιά Πι Πι (περιλαμβάνεται γεύμα σε τοπικό εστιατόριο). Ανακαλύψτε τους θεαματικούς σχηματισμούς με τα ασβεστολιθικά πετρώματα του νησιού Phi Phi. Επισκεφθείτε την Maya Bay, όπου γυρίστηκε η ταινία “Η Παραλία” .Χαλαρώστε και κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες. Τελευταία στάση σε ένα πανέμορφο νησί με μεγάλη παραλία με λευκή άμμο. Καλό σημείο για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στην παραλία ή να πάτε για κολύμπι και ψαροντούφεκο σε ένα ωραίο ύφαλο του νησιού.

Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Πουκέτ | Προαιρετικό σαφάρι με ελέφαντες & bamboo rafting στο Khao Sok

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και παραλία ή κάποια εκδρομή.

Σήμερα σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στην τροπική φύση του Phang Nga. Θa ξεκινήσουμε την επίσκεψη μας σε μία φάρμα με χελώνες και τροπικά ψάρια. Συνεχίζουμε την εκδρομή, με μια διαδρομή μέσα στην τροπική ζούγκλα, πάνω σε μία σχεδία από bamboo. Άφιξη στο στρατόπεδο ελεφάντων, όπου μπορείτε να δείτε και να ταΐσετε τα ζώα με τα αγαπημένα τους φρούτα, να κάνετε το καλύτερο elephant trekking πάνω στην ράχη ενός ελέφαντα, και να ανακαλύψετε την άγρια ομορφιά του τροπικού δάσους. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με μια επιλογή από ταϊλανδέζικα πιάτα μαγειρεμένα, όχι πολύ πικάντικα.

Επιστροφή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μετά από μια κουραστική, εκπαιδευτική και δημιουργική περιπέτεια. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα – 13η ημέρα: Πουκέτ – Αθήνα

Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος για να κάνετε τις τελευταίες σας αγορές ή περνώντας το χρόνο σας στην πισίνα του ξενοδοχείου. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος. Άφιξη στην Αθήνα την 13η μέρα.

51 queries in 0.537 seconds.