Google+
Τσέσκυ Κρούμλοβ

Τσέσκυ Κρούμλοβ

6ήμερο Βιέννη & Πράγα | Χριστούγεννα6 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Πράγα – Βιέννη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη πρωτεύουσα της Τσεχίας τη παραμυθένια Πράγα.

Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την «πόλη της μουσικής» τη Βιέννη.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βιέννη | Πανοραμική περιήγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Αρχίζουμε τη πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης, όπου θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, για να δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, και την Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας.

Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

3η ημέρα: Βιέννη | Επίσκεψη στο Ανάκτορο Σενμπρούν

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν και θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, και να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης όπως το Central Cafe ή Latman Café. Να αναζητήσετε ιστορικές μνήμες ελληνικού ενδιαφέροντος στις παλιές ταβέρνες της Φλάισμαρκτ. Επισκεφθείτε το Θησαυροφυλάκιο του Χόφπουργκ το Μουσείο Καλών Τεχνών για να θαυμάσετε τις ανεκτίμητες συλλογές των Αψβούργων. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βιέννη – Τσέσκυ Κρούμλοβ – Πράγα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη παραμυθένια πρωτεύουσα της Τσεχίας τη Πράγα.

Καθ οδών θα επισκεφτούμε την περιοχή των κάστρων της Βοημίας και ιδιαίτερα στη πόλη – κάστρο Τσέσκυ Κρούμλοβ.

Ο αυθεντικός χαρακτήρας και ο πλούτος των μνημείων της έκαναν την Unesco να την συμπεριλάβει στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα φρούρια και τα μοναστήρια αυτής της θεαματικής πόλης, θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια της, με την μεσαιωνική ατμόσφαιρα.

Αργά το απόγευμα άφιξη στην Πράγα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την κουκλίστικη πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πράγα | Περιήγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Στη περιήγηση της πόλης θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο κάστρο της Ευρώπης την Καστρούπολη Χρατσάνι, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, με τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Βίτου. Θα κατηφορίσουμε στη γειτονιά των Αλχημιστών όπου βρίσκεται και το σπίτι που του Φράνγκ Κάφκα και θα περιπλανηθούμε στα μεσαιωνικά στενά της πόλης για να δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την πέτρινη γέφυρα του Κάρολου.

Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πράγα | Ελεύθερη ημέρα – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Ημέρα ελεύθερη να περπατήσετε στη κουκλίστικη πόλη, να χαθείτε στα σοκάκια της, να περιπλανηθείτε δίπλα στο ποτάμι της υπό τη μουσική των πλανόδιων μουσικών της και να την αφήσετε να σας μαγέψει με τα μυστικά, τους θρύλους και την μοναδική αριστοκρατική της αύρα. Και, αν τυχόν σας κάνει και εσάς να την ερωτευτείτε, μην ξεχάσετε να τρίψετε την πλακέτα του αγάλματος του Αγίου Ιωάννη του Νέπομουκ, στη Γέφυρα του Καρόλου, για να επιστρέψετε, σύμφωνα με τον θρύλο στην πόλη.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγας για τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

27 queries in 0.289 seconds.