Google+
Βερόνα

Βερόνα

5ήμερο Βερόνα – Βενετία | Αύγουστος5 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Βερόνα | Περιήγηση πόλης & Επίσκεψη στο Σιρμιόνε

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερόνα.

Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για το όμορφο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, κτισμένο στο νότιο άκρο της λίμνης Garda, όπου θα περπατήσουμε.

Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Εδώ, θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βερόνα – Πάντοβα – Βενετία

Πρωινή αναχώρηση για την φοιτητούπολη Πάντοβα, την αρχαιότερη πιθανόν πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσης της, τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες.

Θα δούμε το φημισμένο Πανεπιστήμιό της (ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης), την μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο – ένας από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας – και τέλος, την Prato della Valle, μια ελλειπτική πλατεία 88.000 τετραγωνικών μέτρων, που θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης.

Τελικός σταθμός της σημερινής μας μέρας θα είναι η πόλη των Δόγηδων, η ανεπανάληπτη Βενετία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βενετία | Περιήγηση πόλης

Πρωινή περιήγηση στην Γαληνοτάτη, όπως ονομαζόταν η Βενετία κατά την περίοδο της κυριαρχίας της.

Μεταφορά στο Τρονκέτο, απ΄ όπου αναχωρούμε με βαπορέτο για την φημισμένη Πιάτσα Σαν Μάρκο, το “ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης” κατά τον Ναπολέοντα. Εκεί, θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία με τους πέντε τρούλους, το παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού, τις παλιές φυλακές, την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή κοκτέιλ Μπελίνι, το εθνικό ποτό του Βένετο, στο πασίγνωστο Φλοριάν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βενετία | Προαιρετική εκδρομή στην Τεργέστη

Ελεύθερη μέρα στην Βενετία για βόλτες, επισκέψεις σε μουσεία κλπ.

Επίσης μπορείτε να συμμετάσχετε σε μία προαιρετική εκδρομή στην Τεργέστη/Trieste (έξοδα ατομικά), τα νεοκλασικά κτίρια της οποίας μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Ενότητας της Ιταλίας (Piazza Unità D´Ιtalia), μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες της Ευρώπης, με το Δημαρχείο και τα άλλα εντυπωσιακά κτίρια που την οριοθετούν, την Κρήνη των Τεσσάρων Ηπείρων, τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Σαν Τζούστο (San Giusto), την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο με τους συντρόφους του και τους παρέδωσαν στους Τούρκους του Βελιγραδίου (1η Δεκεμβρίου 1797) κ.ά.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βενετία | Εκδρομή στο Τρεβίζο – Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την “πόλη του νερού” το πανέμορφο Τρεβίζο, με τα κανάλια, τις γραφικές πλατείες, τα στενά δρομάκια και τα μεσαιωνικά κτίρια να συνθέτουν μια μαγική εικόνα.

Μετά τη βόλτα μας και αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Βενετίας για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

25 queries in 0.558 seconds.