Google+
Βίλνιους

Βίλνιους

8ήμερο Βαλτικές Χώρες | Αύγουστος – Σεπτέμβριος8 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Βίλνιους | Ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βίλνιους.

Άφιξη στο Βίλνιους ένα από τα σημαντικά επιστημονικά και πολιτιστικά ευρωπαϊκά κέντρα. Ο ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και φυσικά η παλιά συνοικία με τα γραφικά κτίρια, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου, ο Καθεδρικός Ναός, η εκκλησία της Αγίας Άννας είναι οι κυριότεροι σταθμοί μας.

Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Βίλνιους | Εκδρομή σε Τρακάι & Καούνας

Μπουφέ πρόγευμα και θα κατευθυνθούμε 28 χλμ. δυτικά του Βίλνιους για την ιστορική πόλη-θέρετρο και πρώτο σταθμό της σημερινής μας εκδρομής το Τρακάι. Σημαντικής σημασίας είναι το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο Τρακάι, κατοικία των μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό το Καούνας, που θεωρείται από τους Λιθουανούς ως η “αληθινή καρδιά” της χώρας τους. Το Καούνας υπήρξε προσωρινή πρωτεύουσα της χώρας, κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου και αποτελεί σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο. Στη περιήγηση της πόλης, μεταξύ των άλλων θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης, τον Καθεδρικό Ναό, το εντυπωσιακό Χολ το οποίο υπήρξε δικαστήριο, θησαυροφυλάκιο, φυλακές, κατοικία του Τσάρου και δημαρχείο.

Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Βίλνιους – Ανάκτορο Ρούνταλε – Ρίγα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Ρίγα.

Καθοδόν θα γνωρίσουμε το Ανάκτορο Ρούνταλε, το οποίο περιβάλλεται από μπαρόκ κήπους, αποτελεί αρχιτεκτονικό έργο του ιταλού αρχιτέκτονα Ραστρέλι και θερινή κατοικία του Δούκα του Courland. Σήμερα έχει υποστεί ήπια αναπαλαίωση, με δωμάτια & χώρους επισκέψιμους με ιδιάιτερα αυθεντική διακόσμηση & επίπλωση. Άφιξη στη Ρίγα μια πόλη που αναμφισβήτητα έχει τον αέρα της παλαιότητας και μιας μοναδικής γοητείας.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Ρίγα | Ξενάγηση πόλης

Μπουφέ πρόγευμα και θα ξεναγηθούμε στη Παλιά Πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα.

Θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης καθώς και τις εκκλησίες του Αγίου Πέτρου – προστάτης της Ρίγα – και του Αγίου Γεωργίου, το παλιότερο ιστορικό οικοδόμημα στη Ρίγα. Θα δούμε τη κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης πλαισιωμένη από σκηνές γεμάτες χρώμα από τη καθημερινότητα των ντόπιων, ενώ με το Μνημείο της Ελευθερίας που αποτελεί σύμβολο της Λεττονικής ελευθερίας θα κλείσει η σημερινή μας περιήγηση.

Για το ελεύθερο απόγευμα μη διστάσετε να απολαύσετε το καφέ σας σε ένα από τα ευρωπαϊκού τύπου καφέ ή να δοκιμάσετε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών και πίτες συνοδευμένα με την τοπική μπύρα της χώρας ή τέλος να επισκεφτείτε τη λουτρόπολη Γιούρμαλα μόλις 25 χλμ. από τη Ρίγα γνωστή για τα ξύλινα σπιτάκια και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της.

Επιστροφή στη Ρίγα.

5η ημέρα: Ρίγα | Εκδρομή σε Σιγκούλντα & επίσκεψη στο Παλάτι Τουράιντε

Μπουφέ πρόγευμα και στη σημερινή μας διαδρομή θα κατευθυνθούμε στα βορειανατολικά της Ρίγα με προορισμό την Σιγκούλντα που η ομορφιά της φύσης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης αυτής. Μέσα από μια καταπράσινη ειδυλλιακή διαδρομή θα φτάσουμε στη περιοχή της Σιγκούλντα την επονομαζόμενη «Ελβετία της Λετονίας» ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο στη κοιλάδα Γκάουγια.

Επίσκεψη στο ένδοξο παλάτι των Ιπποτών Τουράιντε.

Επιστροφή στη Ρίγα.

6η ημέρα: Ρίγα – Πάρνου – Ταλλίν

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Ταλλίν με ενδιάμεση στάση στη πόλη του Πάρνου, μιας πόλης 700 ετών που τώρα είναι γνωστό θέρετρο της Βαλτικής με μεγάλες αμμουδερές παραλίες.

Αυτή η «πράσινη» πόλη, των 52.000 κατοίκων, διαθέτει 18 πάρκα και 35 χλμ. καταπράσινων λεωφόρων. Οι εκκλησίες της Αγίας Αικατερίνης και της Αγίας Ελισάβετ, το Δημαρχείο, ο Κόκκινος Πύργος και η Πύλη του Ταλλίν είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με τελικό προορισμό το Ταλλίν. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για ξεκούραση και μια πρώτη γνωριμία με τη γοητευτική πόλη του Ταλλίν με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα γραφικά καφέ και τα μικρομάγαζα.

7η ημέρα: Ταλλίν | Ξενάγηση πόλης

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε τη ξενάγηση στην περιτειχισμένη παλιά πόλη, που μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει ως “μουσείο” μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής.

Σύμβολο της πόλης αποτελεί το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό, θα δούμε επίσης το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης, το κάστρο Τουμπέα χτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής, το Εθνογραφικό μουσείο μαζί με το παλάτι και το πάρκο Κάτριοργκ με έντονες αναμνήσεις από το Μέγα Πέτρο.

Απόγευμα ελεύθερο για να ξεχυθείτε στα καταστήματα όπου θα βρείτε ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα.

8η ημέρα: Ταλλίν – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερη μέρα στη διάθεση σας. Νωρίς το μεσημέρι στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

35 queries in 0.353 seconds.